Laks med asparges

2 pers.

Ingredienser

400 g laksefilet
1 spsk. rapsolie
flagesalt, friskkværnet peber
500 g friske hvide asparges

Dressing:
1 spsk. flydende honning
2 spsk. æblecidereddike
2 spsk. rapsolie
1 hårdkogt æg, hakket
2 stængler bladselleri, finthakket
2 spsk. kapers
1 rødløg, finthakket
1 bdt. purløg, finthakket
saft af 1 citron
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Pensl laksen med olie og læg den med skindsiden nedad i et smurt ovnfast fad. Stil den i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter, til den er akkurat mør og bliver sådan lidt hvid. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.
Skræl asparges og damp dem i letsaltet vand i 2-3 minutter, afhængig af tykkelsen.
Fjern skindet af laksen.
Bland alle ingredienserne til dressingen og anret asarges med laks og dressing. Server straks evt. med rugbrød eller lækkert, groft brød.

Velbekomme.