Fiskesuppe

4 pers.

Ingredienser

1 kg. rå, frosne tigerrejer med skal, optøede
2 spsk. olivenlie
2 stilke bladselleri
1 løg, hakket
2 tomater, hakkede
3 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. spansk paprika
et par kviste frisk timian
1 spsk. koncentreret tomatpure
5 dl hvidvin
2½3 dl fiskefond
2½ dl kaffefløde
salt, friskkværnet peber
500 g torskestykker
300 g laksefilet
250 g dampede muslinger og kammuslinger
dild

Croutoner:
300 g daggammelt brød i tern
1 spsk. olie
1 tsk. tørrede krydderurter efter smag
flagesalt

Fremgangsmåde

Pil rejerne, skær dem op i ryggen og fjern tarmen, stil dem koldt. Gem skallerne til suppen.
Svits rejeskallerne i den varme olie, brug en stor gryde. Tilsæt de hakkede grønsager, paprika, timian og tomarpure, lad det svitse i 8-10 minutter mens der røres. Hæld vin og fond ved, lad det smre i 20 minutter under låg. Blend suppen, purer den gennem en finmasket si. Varm suppen og fløden igennem igen, smag til med salt og friskkværnet peber.
Skær fisk i passende stykker og læg dem i suppen, lad dem dampe møre ved svag varme. Vend rejer og muslinger i og server i store skåle, drysset med lidt dild og croutoner.

Croutoner:
Vend brødtern med olie, krydderurter og flagesalt. Bred dem ud på en bageplade og bag dem sprøde ved 225 grader. Lad dem afkøle.

Velbekomme.