Minestrone med skinkekød


4 pers.

Ingredienser

2 spsk. olivenolie
300 g skinkekød i små tern
1 løg, hakket
2 store gulerødder, i skiver
2 stilke bladselleri i skiver
½ spids- eller savoykål, groftsnittet
1 dåse hakkede tomater
8 dl kraftig grønsagsbouillon
1-2 laurbærblade
lidt persillekviste
2 kviste frisk oregano
2 squash i tern
75 g mini penne eller suppehorn
1 dåse hvide bønner, afdryppede
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Varm olien i en gryde og sauter skinkekød og løg i olien under omrøring. Tilsæt gulerødder, bladselleri og kål – svits i endnu et par minutter. Kom så tomater, bouillon, laurbærblade og persillekviste i, lad det simre i ½ times tid. Tilsæt squash, pasta og bønner og lad det simre videre til pastaen er al dente og bønnerne møre. Hvis suppen er for tyk, så spæd med lidt mere bouillon, smag suppen til og server med grissini.

Velbekomme.