Orientalsk andebryst med appelsinsalat

4 pers.

Ingredienser

2 andebrystfileter
6 spsk. rapsolie
3 fed hvidløg, fintrevne
3 cm. ingefær, fintreven
3 spsk. tamari soya
fintrevenskal af 1 appelsin
5 spsk. friskpresset appelsinsaft
groft salt, friskkværnet peber

Appelsinsalat:
50 g hasselnødder
1 appelsin i fileter
100 g rucola
100 g radicchio, plukket

Dressing:
½ dl friskpresset appelsinsaft
1 dl rapsolie
flagesalt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Rids fedtet på andebrystfileterne i diamantform og læg dem i en lage af soya, olie, appelsinsaft, -skal, ingefær og hvidløg. Lad dem trække i mindst 1 time, gerne lidt mere.
Lad salaterne dryppe godt af. Rist hasselnødderne i ovnen til skallen begynder at løsne sig og gnid så skallen af. Bland salatblade med fileter af appelsin og de grofthakkede hasselnødder.
Pisk dressingen sammen og smag den til med salt og friskkværnet peber. Dryp den over salaten og vend den rundt.
Tag lidt af lagen fra andebrystfileterne og kom på en pande, varm den op og læg andebrystfileterne med fedtsiden ned ad. Brun til fedtet er blevet gyldent og sprødt. Ved og brun den på den anden side et par minutter. Kom dem i et ovnfast fad, sammen med lagen fra panden og sæt dem i en 175 grader varm ovn i 10 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter og skær så i tykke skiver og server med salaten.

Velbekomme.