Oksekødssuppe med grønsager


4 pers.

Ingredienser

400 g oksebryst
1½ liter vand
1 tsk. salt
2 porrer
4 mellemstore gulerødder
200 g knoldselleri
1 pastinak
1 persillerod

Melboller:
1½ spsk. olie eller oliemargarine
1 dl vand
½ tsk. salt
1 dl hvedemel
2 æg

Tilbehør:
groft brød

Fremgangsmåde

Skær synlig fedt fra oksebrystet og kog kødet i en gryde med vand og salt. Kog op og fjern skum fra overfladen, sænk varmen. Lad kødet simre ved svag varme i 45 minutter. Klargør imens grønsager og melboller. Skær porrer i skiver og resten af grønsagerne i tern.

Melboller:
Kog olie eller oliemargarine op med vand og salt i en kasserolle. Tilsæt mel og rør det sammen til en tyk, glat dej. Rør i dejen hele tiden og lad den varme over svag varme i ca. 1 minut. Tag fra varmen. Pisk æggene sammen med en gaffel og rør æggemassen i dejen lidt efter lidt.
Bring 1 liter vand i kog i en gryde med 1 tsk. salt. Hæld dejen i en bollesprøjte eller en kraftig frysepose, hvor der klippes et hul i det ene hjørne. Pres dejen ud og klip den af med en saks i ca. 1½ cm. længde. Lad dem falde direkte ned i den letkogende vand. Lad melbollerne simre i vandet – lige UNDER kogepunktet – i 3-4 minutter. Tag dem op og køl dem af i lidt koldt vand.

Tag det kogte kød op af vandet og lad det køle lidt. Skær det i tern på ca. 1½ cm. Kog imens grønsagerne i vandet fra kødet. Kog dem i ca. 10-15 minutter. Læg kødternene tilbage i suppen, tilsæt melboller og varm det hele godt igennem – det må IKKE koge!!
Server rygende varm med godt, groft brød.

Velbekomme.