Lam med gulerødder i citron og honning

4 pers.

Ingredienser

2 lammeculotter
frisk timian
groft salt, friskkværnet peber
olie til stegning
2 rødløg i både
6 fed hvidløg
2 æbler i store tern
6 tørrede abrikoser i tern
1 dl kalvebouillon
500 g små carotte
10 g smør
2 spsk. flydende honning
saft og skal af 1 citron

Fremgangsmåde

Rids fedtlaget på culotterne i rudemønster og gnid dem godt med groft salt, friskkværnet peber og blade af frisk timian.
Brun kødet i olie, først på fedtsiden og brun så på alle de andre sider. Tag kødet op. Hvis der er smeltet meget fedt af, så hæld det fra.
Svits løg og de hele pillede hvidløg i et par minutter, uden at de tager farve og tilsæt så æbler og abrikoer. Krydr med lidt salt, friskkværnet peber og frisk timian. Tag blandingen op og kom kødet tilbage i gryden, tilsæt bouillon og braiser i 10 minutter. Kom frugtblandingen tilbage i gryden og steg videre i ca. 20 minutter. Tag kødet op og smag saucen til. Hvis det er for tykt så tilsæt lidt mere væske og den kan også jævnes lidt. Server kødet anrettet på 4 tallerkner og kom saucen over.
Skræl de små gulerødder og vend dem i det smeltede smør. Dryp med honning og kom citronsaft og -skal over. Lad dem snurre nogle minutter til de er møre, men stadig har bid. Drys med flagesalt og frisk timian.

Velbekomme.