Stegte sild med masser af løg

4 pers.

Ingredienser

12 ferske sildefileter
groft salt, friskkværnet peber
4 spsk. rugmel
smør og olie til stegning

Lage:
4 store rødløg i tynde ringe
4 dl lagereddike
3 dl vand
300 g sukker
1 laurbærblad
10 korianderfrø
5 hele peberkorn
2 spsk. groft salt

Fremgangsmåde

Del sildefileterne igennem og skær rygfinnen fra. Drys med salt og friskkværnet peber og lad dem trække i ½ time.
Kog løgringe op i eddike, vand, sukker, salt og krydderier, til sukker og salt er opløst.
Dup fileterne helt tørre og vend dem i rugmel og steg dem så i en blanding af smør og olie til de bliver gyldne og sprøde, ca. 2-3 minutter på hver side.
Læg dem i et dybt fad og hæld den kogende lage med løg over. Lad sildene trække i det til de bliver kolde.

Velbekomme.