Krydret svinemørbrad på bund af grønsager

4 pers.

Ingredienser

800 g svinemørbrad
4 fed hvidløg, finthakket
fintrevet skal af ½ citron
1 lille bdt. rosmarin, finthakket
½ dl olivenolie
flagesalt, friskkværnet peber

Grønt:
½ kg. nye kartofler
3 spsk. olivenolie
400 g aromatiske dadeltomater
1 bdt. forårsløg
1 potte dild
groft salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Afpuds mørbraden.
Bland finthakket rosmaring og hvidløg med citronskal og olie. Krydr med salt og friskkværnet peber. Fordel krydderiblandingen på mørbraden og steg den på en varm pande, til den er gylden på alle side. Steg den færdig i en 175 grader varm ovn i ca. 25 mintter. Tag den ud, pak den i stanniol og lad den hvile i 10 minutter inden den skæres i skiver.
Skrab kartoflerne og skær dem i ca. 1 x 1 cm. tern. Rist dem i olivenolie på en stor pande og krydr godt med groft salt og friskkværnet peber.
Halver tomaterne. Skær forårsløg i store skrå skiver og pluk dilden, vend det hele i de varme kartofler. Læg blandingen i bunden af et halvdybt fad og læg skiver af mørbrad ovenpå, drysset med lidt flagesalt.

Velbekomme.