Olivenboller


12 stk.

Ingredienser

25 g gær
5 dl lunt vand
2 spsk. god olivenolie
1 tsk. groft salt
1 spsk. flydende honning
ca. 400 g italiensk hvedemel
100 g sorte oliven, grofthakkede
olivenolie til pensling

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olivenolie, salt og honning. Kom melet i lidt ad gangen, mens der røres, til dejen ikke længere hænger i eller klistrer. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i ½ time.
Ælt så olivenstykkerne ind i dejen på et meldrysset bord, tril dejen til en aflang pølse og del i 12 stkker. Sæt stykkerne på en bageplade og lad dem hæve tildækket og lun i endnu 20 minutter. Pensl med olivbenolie og bag midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter.

Velbekomme.