Lammespyd med spidskålssalat

4 pers.

Ingredienser

600 g lammekølle i tern
3 spsk. tamari soya
2 spsk. olivenolie
saft af ½ lime
½ tsk. frisk, rød chili, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket

Spidskålssalat:
½ spidskål
2 gulerødder i tynde skiver
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
3 spsk. purløg, finthakket
salt, friskkværnet peber
1 bdt. brøndkarse

Fremgangsmåde

Rør tamari soya, chili, limesaft og chili sammen. Vend lammekødet i marinaden og lad den trække i alt fra 1-4 timer. Sæt kødet på træspyd, som har lagt i blød i koldt vand i ½ time. Steg dem på en meget varm grillpande eller på havegrillen i 8-10 minutter.

Salat:
Snit kålen fint.
Rør æbleeddike, olivenolie, purløg, salt og friskkværnet peber sammen og vend kålen, brøndkarse og gulerødderne med dressingen.

Server de varme lammespyd med salaten og godt brød.

Velbekomme.

Opskriften er lavet i samarbejde med: Pagefinder.dk