Falafel med løgsalat


4 pers.

Ingredienser

3 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. olie
2 tsk. spidskommen
200 g kogte hestebønner fra dåse
200 g kogte kikærter fra dåse
1 æg
60 g mel
1 bdt. koriander eller bredbladet persille
2 spsk. sesamfrø
salt, friskkværnet peber
majs- eller solsikkeolie til stegning

Løgsalat:
2 rødløg
bredbladet persille
2 tsk. flormelis
1 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom løg og hvidløg i en foodprocessor sammen med olie og spidskommen, kør til en fin pure. Hæld de 2 slags bønner i en sigte og skyl dem godt, lad dem dryppe af. Kom dem i foodprocessoren og blend det hele godt sammen. Blend æg og mel i og vend tilsidst finthakket koriander/bredbladet persille, sesamfrø, salt og friskkværnet peber i. Form massen til små kugler på størrelse med en valnød og pres dem let flade.
Varm godt med olie op i en stor gryde og start med at stege 1 i 3-4 minutter, smag på den om den er tilpas krydret. Steg så alle falafel’erne til de er gyldne og sprøde, læg dem på fedtsugende papir.

Salat:
Skær løg meget fint og pluk bladene fra persille groft. Pisk sukker, citronsaft og olivenolie sammen, smag til med salt og friskkværnet peber. vend løg og persille i dressingen og server det til falafel’erne og gerne en skål med oliven og harissa.

Velbekomme.