Gravad laks med appelsinsauce

4 pers.

Ingredienser

500 g frisk laks i et helt stykke
1 spsk. sukker
1 spsk. groft salt
2 spsk. hele koriander
2 spsk. fennikelfrø
1½ spsk. stødt anis
3 spsk. brun farin
2-3 spsk. tørret dild

Appelsindressing:
3 spsk. brun farin
2 spsk. dijonsennep
saft af 1 appelsin
2 tsk. tørret dild
Maldon salt, friskkværnet peebr

Fremgangsmåde

Læg laksen i et lille fad og drys med sukker og salt. Lad det stå i køleskab natten over. Knus krydderierne i en morter og bland dem sammen, fordel dem over laksen. Drys til sidst dild over hele laksen og sæt den i køleskab igen i mindst 8 timer.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, skær laksen i meget tynde skiver med en skarp kniv, uden skind, og server med dressingen.

Velbekomme.

Opskriften bragt i samarbejde med billigvvs.no