Grillede kyllingespyd med ærtedip

4 pers.

Ingredienser

4 kyllingefileter
1 squash
250 g cherrytomater
4 majskolber

Marinade:
1 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
1 spsk. brun farin
1 fed hvidløg, finthakket

Ærtedip:
½ liter yoghurt naturel 0,1%
200 g fine ærter
3 spsk. dild
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Hvis der bruges træspyd, skal de lægges i blød i vand i mindst 30 minutter inden de skal bruges.

Skær kyllingefileterne i tern. Rør en marinade af ingredienserne og kom det i en frysepose sammen med kyllingekødet. Masser marinaden godt ind i kødet og lad det marinere i mindst 1 time i køleskab.

Ærtedip:
Kom et kaffefileter eller dobbeltlag køkkenrulle i en sigte og hæld yoghurten op i. Lad den afdryppe i mindst 15 minutter ved stuetemperatur – gerne længere. Rør den drænede yoghurt sammen med de optøede, afdryppede ærter. Tilsæt hakket dild og smag til med salt og friskkværnet peber.

Halver majskolberne og kog dem i letsaltet vand til de er møre, ca. 7-10 minutter.

Skær squash i halve skiver og sæt dem på spyd skiftevis med kyling og tomater. Steg spyddene over gode varme kul eller på en grillpande et par minutter på alle sider, til kyllingen er gennemstegt. Server med majskolber, ærtedip, kogte kartofler og groft brød.

Velbekomme.