Boller med frugt

16 stk.

Ingredienser

2 dl lun kærnemælk
2 dl lunken vand
50 g gær
50 g sukker
1 tsk. salt
150 g tørrede frugter, f. eks. rosiner, orangeskal, sukat, pomerans osv.
ca. 600 g hvedemel
1 æg til pensling
3 spsk. perlesukker til pynt

Fremgangsmåde

Kom kærnemælk og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og tørrede frugter, skåret i mindre stykker. Rør mel i dejen og ælt, til dejen er glad og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned, del den i 16 stykker og form dem til boller. Læg bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker. Bag dem ved 200 grader i ca. 10-15 minutter. Afkøles på rist.

Velbekomme siger de fra Okaypixel.com