Spar penge på indretningen – 5 tips til hvordan

Efter en lang dag på arbejde eller i skole er hjemmet det sted, vi slapper af og kobler fra. Derfor er det også yderst vigtigt, at boligindretningen danner grundlag for hygge og afslapning, så vi kan være sammen med venner og familie, men samtidig kan lade op til en ny uge og nye udfordringer. Ændringer og fornyelse i din boligindretning kan dog til tider gribe om sig og blive en dyr affære, men det behøver det ikke nødvendigvis. Nedenfor kan du nemlig læse 5 gode råd til, hvordan du med få ændringer kan skabe et helt nyt hjem – alt sammen på et budget, der er til at overholde. Med disse 5 grundelementer kan du gøre en stor med en minimal økonomisk indsats.

En klat maling gør meget

Du har sikkert hørt det før, men maling gør altså meget! Især har farven hvid den effekt, at den lysner og giver fornemmelsen af større rum, hvilket mange boligindretninger kan have brug for. Måske har du hvide vægge i forvejen, men de kunne med stor sandsynlighed godt trænge til et nyt, forfriskende lag? Tag derfor et smut forbi farvehandleren på vej hjem og gå i krig med malerpenslen.

Vis, hvem du er

Dit hjem skal helst afspejle dig, og hvem du er. Derfor er det vigtigt, at din bolig indeholder elementer af personlighed og ting, som står dig nært. Det kunne eksempelvis være souvenirs fra udlandsrejser, gaver fra dine børn, selvlavede hobbyprojekter, mm. En anden idé er speciallavede plakater som fx disse fra Plakatdyr. En søndagstur forbi et loppemarked vil også være et godt sted at starte, så du kan finde effekter, der både har historie og er billige.

Knald på farverne

Vi har ofte en tendens til at lade sort, hvid og grå pryde vores indretning, og derfor kan det ofte være nødvendigt at bryde dette mønster for at give hjemmet et twist. En enkel og nem måde at gøre det på er ved at lade en enkel væg i rummet farve i fx rød, blå, grøn eller gul. På den måde slipper du for at kaste dig ud i det helt store malerprojekt, men kan i stedet gøre rigtig meget ved blot at give dig i kast med én væg.

Plakater

En nem og hurtig måde at pifte indretningen op er med plakater. De fås i mange forskellige størrelser og varianter som fx hos Plakatdyr. Plakater har mange funktioner, for de kan både være lærerige, skabe hygge, vise personlighed, gives som gave, eller hvad du nu måtte synes. Ved køb af plakater kan du både pryde indretningen i køkkenet, på børneværelset, i stuen, på kontoret, på badeværelset – ja, alle husets rum! Med andre ord kommer du altså rigtig langt med plakater, fordi de findes i mange forskellige former, farver og designs og kan bruges til adskillige formål.

En rød tråd

Det vigtigste er i og for sig, at møblerne og stilen i din bolig hænger sammen, så man får en fornemmelse af helhed i din indretning. Har man det, er du godt på vej. Tag hvert rum et ad gangen og overvej, om de forskellige elementer hænger sammen. Hvis ikke – hvad skal så laves om? Som sagt behøver det ikke koste en formue at ændre, for du kan med disse idéer komme langt med relativt små penge.