Tingene Skal Gøres Godt Eller Slet Ikke

Vi har alt for stor accept af det middelmådige i det danske samfund. Jeg ved ikke om det har sine rødder i janteloven, hvor man ikke skal tro man er noget, og derfor holder sig selv tilbage. Men jeg synes ikke denne kulturarv er nogen undskyldning for, at gøre ting dårligt. Nu tænker du måske, at middelmådigt og dårligt ikke er det samme, men tro mig, det er det skam i min verden.

For hvis man ved at andre kan gøre noget bedre, så skal man altså ikke gå og gøre verden til et dårligere sted, ved at insistere på at fremvise sin middelmådighed. Der er ikke noget der klapper dig på skulderen over, at du er ligesom alle andre. Derfor bør du træde tilbage, og lade folk der tør stråle gøre det.

Hvis du havde et hus til salg i Silkeborg, ville du så selv prøve at sælge det? Eller ville du gå til en professionel ejendomsmægler i silkeborg der ved hvad han laver? Skruede vi tiden et par år tilbage, ville det spørgsmål slet ikke give mening. Selvfølgelig går man til ham, der arbejder med det til hverdag! Men i den voksende jagt på, at gøre alting middelmådigt, er folk helt seriøst begyndt at stå for salget af deres bolig selv. Vor herre bevare os, hvor er det dumt. Vi har et begrænset antal timer hver eneste dag, og vi bør være omhyggelige med hvad vi bruger dem på. Uanset hvem du er, hvor du bor og hvad du laver, så er jeg sikker på der er et eller andet du gør godt. Noget du er god til, og som skaber værdi for andre mennesker. Hvert sekund du bruger på noget, som du ved du ikke er god til, er tid der røves væk fra det, som du rent faktisk gør godt. Når du insisterer på at bruge tid og kræfter på at sætte et hus til salg selv, så sker det rent faktisk på bekostning af de mennesker, som du kunne have skabt værdi for, hvis du gjorde det du gør bedst. Så lad dog ejendomsmægleren træde til: det at sælge huse er hvad han gør bedst, og det eneste det koster dig er penge, som du kan tjene på at gøre det du gør bedst.

Det er en meget simpel form for byttehandel, og det hele virker bedst, hvis vi gør det vi er gode til. Det er et genialt system, og det eneste det kræver er, at vi holder op med at være bange for at være gode til ting! Denne frygt for at opbygge evner og turde stå ved dem, er med til at holde Danmarks potentiale nede, og det er helt og aldeles forfærdeligt.