Tre gode råd til dig med hund og kat

Hvis du også har et kæledyr, kender du sikkert til nogle af problemerne med hundehår i sofaen og ødelagte møbler efter skarpe klør. Det kan være forskelligt fra dyr til dyr og race til race hvilke udfordringer man kan støde på, men vi giver dig her fire overordnede råd til dig med hund og kat.

 

Katten ødelægger møblerne

Hvis du har kat, kender du måske til problemet med ødelagte møbler eller mærker fra kattens klør i næsten alt derhjemme. Hvad maner glemmer er, at det er utroligt vigtigt at give katten de rette ting til at trives, som for eksempel et ordentligt kradsetræ, der er placeret korrekt. Da en kats negle tit bliver fornyet, har den et behov for at kradse, da neglen klør, når der kommer en ny negl. Der for er det vigtigt at have et ordentligt kradsetræ til din kat, så den ikke går i møblerne i stedet. Kradsetræet skal gerne placeret i stuen, hvor du selv opholder dig og gerne være i en ordentlig størrelse. Husk at skrifte kradsetræet ud, når du kan se det trænger.

 

Hundehår over alt

Der er desværre ingen løsning på, at få din hund til at stoppe med at fælde. Det er en helt natulig del af det at være hund, da pelsen skal udskiftes. Der er dog et par ting, som du kan gøre, når fældningsperioden er i gang, som kan reducere det. Når perioden går i gang, kan du være ekstra opmærksom på pelspleje. På den måde kan du fjerne hårene direkte fra hunden, inden de falder til jorden.  Når du børster din hund, kan du samtidig give den lidt massage, som gør at hårene falder af med det samme, inden de ellers ville have faldet af med tiden. Du kan samtidig give din hund kvalitetsfoder, med massere omega 3 og 6 fedtdyre, som giver din hunds hud og pels de bedste forudsætninger for at holde sig pæne og friske.

 

Få styr på hygiejnen

Der er mange ting, som man skal tænke på rent hygiejnemæssigt, når man har hund eller kat. Hyppig støvsugning er en af dem, for at holde huset rent for hår og skidt, som dine husdyr måske har slæbt med ind. Bortset fra det åbenlyse, er der dog også andre ting, som du skal huske på. Har du kat, er det vigtigt, at du husker at rengøre kattebakken. Det kan du gøre med almindelige rengøringsmidler og desinficere med klorin. Ligesom os, vil katten også gerne have et rent toilet. Bruger du tørfoder, skal du huske at opbevare det i lufttætte beholdere. Bruger du vådfoder, der er åbnet for, skal det også i lufttætte beholdere og sættes på køl, hvis ikke der skal gå bakterier i det.