Voksende Muligheder i Det Danske Erhvervsliv

Det kan godt ske, vi har været igennem en stor finansiel krise, og at økonomer og andre eksperter bræger om, at vi ikke er kommet igennem den endnu. Men det er drivkraften i det danske erhvervsliv aldeles ligeglad med. Det er nemlig mennesker, og ikke maskiner eller finansielle teorier, der skaber fremdrift i økonomien og i verden. Det er lige meget hvad prognoserne siger, når først et menneske der er grebet af passion, sætter sig for at lave en forandring. En person, med en mission, er ustoppelig, og dem er vi umådeligt heldige at have rigtigt mange af i Danmark.

Der er delte meninger om, hvorvidt janteloven er død i Danmark. Rigtigt mange lever helt sikkert stadig under den, og endnu flere forsøger at pålægge andre at bugge hovedet og ikke gøre op med ligheden. Men igen, er de mennesker, der bryder med disse forventninger, også dem, der er ligeglade med dem. Du kan forsøge at holde dem nede, eller kalde dem grimme ting for at være ambitiøse, men det vil ikke ændre på noget: tværtimod vil de elske udfordringen, og presse endnu hårdere for, at gøre deres drømme til virkelighed.

Vi ser fantastiske forretninger springe op, selvom økonomien teoretisk set burde stå stille lige nu. Den pressede økonomi har ikke stoppet et voksende marked for CLA leasing for eksempel: danskerne har stadig lyst til luksus, og er ikke længere bange for at vise deres præferencer og tage handling på deres drømme. Samfundet har ændret sig, og det betyder voksende muligheder i det danske erhvervsliv: ting der ikke kunne lade sig gøre for 10 år siden, er nu ikke engang eksperimentelt men fuldt ud acceptabelt og funktionsdygtigt. Pedalen trykkes i bund, og der er fuld fart over feltet, når det kommer til nystartede danske virksomheder, og kapital-indsprøjtninger fra de etablerede giganter.

Den almindelige danske ansatte har også fået muligheder som aldrig før. De nye muligheder kommer dog også med et vist ansvar. Det er ikke længere nok, bare at møde op på arbejdspladsen, og gøre hvad der bliver sagt. I dagens Danmark, er alle de ansatte i virksomheden en del af en stærk symbiose. Medarbejderne er dem, der ser udfordringerne og mulighederne i det arbejde de udfører: og der er derfor en voksende forventning om, at de giver lyd fra sig, når noget kan forbedres. Jobs er blevet mindre veldefinerede, men derved også mindre stringente: der er mulighed for at flytte sig meget på en arbejdsplads, uden at titlen nødvendigvis ændrer sig. Det handler ikke længere bare om lønninger og titler: den moderne danske arbejder kigger efter hvordan de kan skabe værdi. På en måde er hver af os blevet tid vores egen lille virksomhed, der hyres som “konsulenter” af den større virksomhed vi arbejder i: vi kigger på hvordan vi bedst kan bidrage til det samlede hele, fremfor at læne os tilbage, og være tilfredse med den løn vi får for, at møde op 8 timer om dagen.